Träna med studs!

I dagens inlägg skriver vi om rolig träning, så rolig så att man inte ens tänker på att man faktiskt tränar – det du!

Kvinnor träningI Metro kan vi läsa om den nya träningstrenden – att ha roligt och inte ens tänka på att man faktiskt tränar. Ja enligt artikeln är det möjligtvis på väg bort att ha ett gymkort för sitt goda samvetes skull och istället är det viktigare att träna för att njuta och ha roligt, för att fysiskt välmående är något som ska komma när man har roligt med sin kropp och att detta är något som fler och fler kommit på. Även i NWT talas det om träning med studs och studsmattor blir mer och mer populärt – i form av bland annat Jumping Fitness.

Upplevelsebaserad träning trendar

Tydligen trender upplevelsebaserad träning och det ska nästintill vara som en lek, några av de träningsformer som vi kanske kommer se mer av sägs i Metro vara:

  • Punk rope

Punk rope breder ut sig över USA och har nyss landat i Storbritannien också. Och den som någonsin har sett Rocky – eller boxning i något annat sammanhang – förstår nog att hopprep inte alls är någon barnlek.

  • Aerial yoga

I stället för att ligga på en matta på golvet utförs rörelserna i dukar, lite liknande hammockar. Några av fördelarna ska vara att det är bra träning för bålmuskulaturen och att det sträcker ut stela muskler.

  • Hot barre

Hot barre är klassiska balettövningar som genomförs i ett 40-gradigt rum. Tack vare värmen sägs träningsformen hjälpa till med att sträcka ut musklerna och att svetta ut toxiner, förutom den hårda fysiska påfrestningen som vanlig balett medför, vill säga.

  • Studsmatta

Denna träningsform är kanske den mest lekfulla av dem alla. Utför olika övningar och rörelser i grupp på varsin studsmatta, går det att inte gilla?

Även i SN kan vi läsa att det är värt att faktiskt satsa på rolig träning – annars riskerar den att inte bli av och motivationen tryter snabbt. Träning ska ju inte vara ett ångestfullt måste utan en skojig aktivitet som du  vill göra om, och om, och om. Sedan om det är med en studsmatta från trampolinspecialisten eller inte är helt upp till dig som person, men det lär inte bli tråkigt i alla fall!