En plunta med på hajken

Visst är det fantastiskt att åka ut på hajk, men det finns vissa saker som man bara inte kan vara utan. En fickplunta kanske inte är något som den vanlige svensson skulle prioritera, men det kan helt klart komma till användning när kylan kryper sig på de trogna tältarna. Att tälta är att sova i närheten av naturen på ett mysigt sätt, utan en massa småkryp som använder en som stig. På en hajk handlar det om att gå tillbaka till roten, hur vi gjorde saker och ting förr, men det behöver inte betyda att pluntan inte får följa med, likaså den schweiziska armékniven.

par som campar

Ute på hajk så handlar det om att jaga sin egen mat och att tillreda det som man gjorde förr i tiden. Det behöver inte innebära att det blir en blodig historia. Oftast innebär jakten just fiske då det inte är tillåtet och gå runt och döda djur hursomhelst, därför är det viktigt att ha lite fiskeutrustning med sig. För den som gillar alkoholen av många olika anledningar så kan en plunta vara minst sagt bra att ta med.

Därför är det smart

Att ta med sig pluntan på hajken kan låta som en konstig kombination men det behöver det inte alls vara och det viktigaste är att man tar med den av rätt anledning:

  • Alkohol och sprit är som många det bästa att använda när något behöver desinfekteras. Det är inte många som tänker på att ta med sig sårsprit och liknande så då kan man vara glad att pluntan var med.
  • När kylan kryper sig på så är det smart att ha pluntor med cognac åt dig och dina kamrater. Värm upp lite cider och blanda i lite cognac eller brandy så ska du se att ni snart blir varma.
  • Det kan bli tyst runt brasan, då kan ett roligt samtalsämne bli vad ni har i pluntan och dessutom lättar det upp stämningen en hel del!

Skämt åsido så är det praktiskt att ta med sig en plunta med något alkoholhaltigt i, inte bara för att ta en värmande klunk utan också för att se till att såret blir rent.