Börja cykla

Våren är på intåg och det betyder att snön smält bort och att asfalten och stigarna visar sig och ger oss möjligheter att börja cykla.

5291731-silhouette-of-a-cyclist-male-vector-illustrationAtt cykla är bra för mycket: både för våra kroppar och vår hälsas skull, men även för vår kära miljö. Det är med andra ord ett bra färdmedel.363 miljoner kilometer förflyttar sig hela Sveriges befolkning dagligen i genomsnitt. Det är ungefär 40 kilometer per person. Dock är det så att nästan var tredje resa vi gör är under 5 kilometer. Detta betyder att vår bil blir onödig men att apostlahästarna kan bli för jobbigt.

Handla cykeln nu!

Det första steget till att börja cykla är att köpa en bra cykel. Det smarta med internet är att även om det finns en cykelaffär i kalmar så kan du handla din cykel online. Lite smidigare, lite enklare. Men, då smaken är som baken när det kommer till cyklar och då det finns ett så stort utbud ska vi inte gå in på detaljer om alla de olika modellerna som finns utan mer gå in på alla de hälsosamma skälen som finns när det kommer till att börja trampa.

Hälsoeffekterna

Ska man jämföra cykling med löpning så blir det inte samma belastning som när du springer. Och är du överviktig så blir det en mycket skonsammare träning då du enkelt kan välja tempo som passar. En annan positiv effekt är att du går igenom och använder hela din kropp. Det är ganska kul så se till att när du sätter dig på cykeln att verkligen känn efter hur du jobbar med din kropp och alla muskler som kämpa. Du förbättrar även din kondition och din andning blir bättre då syreupptagningsförmågan förbättras. Man kan helt enkelt säga att cykling är en träningsform som du kan utnyttja dagligen och som du inte behöver bli alldeles genomsvettig för att få ut något av. Vi kan nästan garantera att när du väl kommer in i cyklingen och dess härliga tempo så är det svårt att stänga in den i garaget igen.

Lycka till med cykeln och det nya och lite mer hälsosamma livet.